Ninite

Door D4NG3R op vrijdag 14 oktober 2011 22:04 - Reacties (6)
Categorie: Apps, Views: 4.354

Tjah ik wou mijn 1e serieuse post toch maar eens beginnen met een voor mij erg geliefd tooltje: ninite.

Met ninite kan je meerdere bekende (gratis!) applicaties selecteren, welke je dan in een executable launcher kan downloaden. Deze executable download, installeert en update alle geselecteerde applicaties volautomatisch en zonder extra dingen als toolbars.

Voor mij is het grote voordeel echter dat ik na een schone installatie van mijn OS (Win7 pro x86-64) direct alle broodnodige applicaties kan installeren en eventueel updaten naar de nieuwste versie. En dat met een executable die misschien al maanden oud is en ergens op een stickje staat te verroesten. Het staat mij toe om gewoon de downloader te starten en even te wachten. IPV dat ik zelf elk losse programma weer mag opzoeken, downloaden en installeren.

Na de gewenste applicaties te hebben geselecteerd klik je op 'Get Installer' en krijg je automatisch de download voor je neus. Na deze gestart te hebben zal het tooltje automatisch kijken of je eventueel al een (nieuwe) versie hebt geïnstalleerd en zal deze hierna gaan installeren of updaten.

http://tweakers.net/ext/f/7GuAazVYACRyyxYeHqcUkMty/full.png

Het installatiescherm spreekt verder wel voor zich, als het programma klaar is met downloaden/installeren/updaten krijg je nog een scherm te zien waarop staat of het allemaal gelukt is ja of nee.

http://tweakers.net/ext/f/HN8LEluL7t5CMswGncgo4u2d/full.png

Er is verder nog een betaalde versie beschikbaar (Voor professioneel gebruik) deze staat O.A toe dat je alle installers pre-downloaded in de executable stopt. Ik heb geen ervaring met de betaalde versie, maar dit lijkt mij voor grootschalig gebruik zonder netwerkinstallaties erg handig.

Volgende: Goedenavond Tweakblog 10-'11 Goedenavond Tweakblog

Reacties


Door Tweakers user i-sk, vrijdag 14 oktober 2011 22:37

Heel handig, thnx! Is het ook mogelijk om zelf een path aan te wijzen voor bepaalde programma's? Ik heb bijvoorbeeld Python al in D:\Python27 maar heb er nu nog een op C:

Door Tweakers user Haijo, vrijdag 14 oktober 2011 23:09

Ninite is briljant! Alleen jammer dat je niets kunt customizen(Sorry, i-sk) maar daar kan ik wel zonder.

Door Tweakers user D4NG3R, vrijdag 14 oktober 2011 23:59

i-sk schreef op vrijdag 14 oktober 2011 @ 22:37:
Heel handig, thnx! Is het ook mogelijk om zelf een path aan te wijzen voor bepaalde programma's? Ik heb bijvoorbeeld Python al in D:\Python27 maar heb er nu nog een op C:
Volgens mij moet het met de pro versie wel mogelijk zijn, aangezien deze gericht is op bedrijven. Hier gebruiken ze veelal niet de standaard installatielocaties voor programma's.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 15 oktober 2011 00:00]


Door Tweakers user atlantisx, zaterdag 15 oktober 2011 10:37

Ninite is zeker nice, Vind het zelf jammer dat ze niet meer programma's hebben. En ja daar heb ik uiterraard de request box voor ingevuld maar blijkbaar zijn er er niet genoeg gebruikers die bijvoorbeeld windows live essentials, office 2010 trials, etc, willen. Terwijl dat toch juist de programma's zijn die je preinstalled afleverd ? Of het is gewoon niet mogelijk, dat kan natuurlijk ook. Alsnog blijft ninite zeer fijn om te gebruiken :).

Door Tweakers user Kyletk, zaterdag 15 oktober 2011 11:57

Thx voor de tip, zal me ook veel tijd besparen :)

jammer dat ik het niet langer ken :p

Door Tweakers user XeNeRgY, zondag 16 oktober 2011 11:52

Dit is toch wel erg briljant! Scheelt me veel tijd bij een reinstall :) Thx voor de tip!

Reageren is niet meer mogelijk