Ninite

Door D4NG3R op vrijdag 14 oktober 2011 22:04 - Reacties (6)
Categorie: Apps, Views: 4.354

Tjah ik wou mijn 1e serieuse post toch maar eens beginnen met een voor mij erg geliefd tooltje: ninite.

Met ninite kan je meerdere bekende (gratis!) applicaties selecteren, welke je dan in een executable launcher kan downloaden. Deze executable download, installeert en update alle geselecteerde applicaties volautomatisch en zonder extra dingen als toolbars.

Voor mij is het grote voordeel echter dat ik na een schone installatie van mijn OS (Win7 pro x86-64) direct alle broodnodige applicaties kan installeren en eventueel updaten naar de nieuwste versie. En dat met een executable die misschien al maanden oud is en ergens op een stickje staat te verroesten. Het staat mij toe om gewoon de downloader te starten en even te wachten. IPV dat ik zelf elk losse programma weer mag opzoeken, downloaden en installeren.

Na de gewenste applicaties te hebben geselecteerd klik je op 'Get Installer' en krijg je automatisch de download voor je neus. Na deze gestart te hebben zal het tooltje automatisch kijken of je eventueel al een (nieuwe) versie hebt geïnstalleerd en zal deze hierna gaan installeren of updaten.

http://tweakers.net/ext/f/7GuAazVYACRyyxYeHqcUkMty/full.png

Het installatiescherm spreekt verder wel voor zich, als het programma klaar is met downloaden/installeren/updaten krijg je nog een scherm te zien waarop staat of het allemaal gelukt is ja of nee.

http://tweakers.net/ext/f/HN8LEluL7t5CMswGncgo4u2d/full.png

Er is verder nog een betaalde versie beschikbaar (Voor professioneel gebruik) deze staat O.A toe dat je alle installers pre-downloaded in de executable stopt. Ik heb geen ervaring met de betaalde versie, maar dit lijkt mij voor grootschalig gebruik zonder netwerkinstallaties erg handig.